Mills & Wright Landscape Architecture Inc.
Janeway for web.jpg

Janeway Children's Health Centre


 

JANEWAY CHILDREN’S HEALTH CENTRE

Description / The Janeway Health Centre is the only children’s hospital in the province. The main entry to the facility had become congested, confusing and uninviting, making worse an already unwelcome experience for many children. Our team was tasked with designing a revitalized space which aimed to be playful, colourful and fun, enticing children to explore and reducing anxiety associated with a trip to the hospital. The entry’s location atop a parking garage presented a unique design challenge as planting medium required to support trees could not be installed below grade. Bright, circular planters were used to add a sense of whimsy to the entry and provide the soil necessary to support plant growth. Construction is set to begin in the fall of 2018.

Client / Eastern Health

Location / St. John’s, NL

Date Completed /  Ongoing

Project Team / Wood Group

 
 
Janeway for web.jpg